Punts de referència

Hi ha moltes maneres de conèixer una ciutat. Sovint, la primera vegada que la visitem, ens deixem portar pels seus indrets més emblemàtics, ja sigui a través dels camins establerts per les diferents rutes turístiques – en bus, en bicicleta, en aquells aparells elèctrics estranys de dues rodes portats del futur i alguns, encara, a peu – o acompanyats d’un autòcton que ens vol transmetre la seva impressió de la ciutat i elabora una ruta molt semblant a la canònica, sovint però amb menys aglomeracions.
Si decidim allargar la nostra estada o si hem decidit establir-nos en aquella ciutat, el següent pas podria ser començar a fixar en el nostre mapa mental alguns punts de referència que ens permetin orientar-nos; una botiga que ens ha cridat l’atenció, un xamfrà particular o una parada de tramvia ens ajuden a traçar la línia imaginària que uneix el nostre punt de partida i la destinació.
Un cop ja coneixem la ciutat, sovint ens divertim trobant les variacions d’un camí rutinari, o  explorant aquell carrer pel qual mai no hem tombat, o passant més estona en aquella plaça amagada on toca el sol.
Cal, però, afegir una altra opció a aquestes variables que hem anat apuntant: la dels passejants lletraferits. Aquesta mena de personatges, cada cop que trepitgen un lloc desconegut o cada vegada que surten a explorar la pròpia ciutat, acostuma a guiar-se per les llibreries, uns espais que poden ser més grans o més petits, més nous o més antics, però en què sempre podem trobar milers de pàgines i milions de lletres, que el lletraferit devora amb avidesa.
Avui inaugurem el nostre blog amb una bona notícia pels lletraferits barcelonins. Gràcies a la tasca que ha dut a terme Mercè Bausili, ara disposem d’un exhaustiu recull de les llibreries de Barcelona, catalogades per barris i per especialitats – ben bé podríem parlar d’una carta de llibreries, perquè cadascú hi trobi els plats del seu gust. Ja sigueu passejants ocasionals o experts coneixedors de la capital catalana, de “De llibreries per Barcelona” us permetrà traçar un nou mapa de la ciutat, el mapa de les seves llibreries.
Una iniciativa de Mercè Bausili

1 comentari

Filed under Sin categoría

Deixa un comentari